Ed. Plurifamiliar Can Albareda

SANT FELIU DE LLOBREGAT, 2021

TIPOLOGIA

Obra Nova / Residencial

SUPERFÍCIE

4.549 M2

LLIURAMENT

Gener 2021

DURADA

17 mesos

LOCALITZACIÓ

C/ General Manso. Sant Feliu de Llobregat
L'equip de Roig va finalitzar el gener passat la construcció de l'edifici residencial d'obra nova Ca Albareda, situat a Sant Feliu de Llobregat, que, gràcies a la implementació de pràctiques sostenibles, ha obtingut el certificat nZEB (Nearly Zero Energy Buildings)

Aquest edifici familiar consta de 30 habitatges de gran varietat de metratges i àmplies terrasses en plantes baixes que proporcionen gran lluminositat a totes les estades. Un exclusiu edifici amb altes qualitats i façana modular prefabricada que compta amb places de pàrquing i locals comercials.

Aquesta va ser la primera obra en la qual Roig va aplicar el sistema LEAN i la Planificació LPS. Gràcies a això, el projecte ha estat acreditat amb certificats d’eficiència i sostenibilitat com el nZEB. El terme nZEB fa referència als edificis que compleixen amb un nivell d’eficiència energètica molt alt i un consum d’energia gairebé nul, o molt baix, que haurà de procedir en la seva majoria de fonts renovables, produïda in situ o en l’entorn.

Així mateix, aquesta obra també ha estat acreditada amb el Certificat BREEAM, que ofereix garanties d’eficiència i estalvi d’entre un 30% i un 70% en consum energètic, minimitzant l’impacte mediambiental i disminuint les emissions de CO₂.

Per a obtenir aquests bons nivells d’eficiència energètica, Roig va instal·lar una bomba de calor aire-aigua, basada en l’Aerotèrmia, que aspira l’aire de l’exterior i recupera l’energia present en l’aire per a produir aigua calenta que s’utilitzarà en el sistema de calefacció, aire condicionat o aigua calenta sanitària. Donat al fet que aprofita l’energia de l’aire exterior, és considerat amb una font d’energia renovable, amb una alta eficiència energètica, tant a l’estiu com a l’hivern.

A més de tenir en compte la ubicació del terreny, abans de la construcció de l’edifici, amb l’objectiu d’aprofitar el màxim la llum solar i, seguint amb l’aposta de Roig per les energies netes, es va instal·lar un sistema de tubs de buit sobre la pèrgola de l’edifici per a captar l’energia solar.