Projecte col·laboratiu a Barcelona

Habitatges co-living

TIPOLOGIA

Reforma

SUPERFÍCIE

655 m2

LLIURAMENT

2024

DURADA

5 mesos

LOCALITZACIÓ

Barcelona
Rehabilitació habitatges co-living

El projecte consisteix en la rehabilitació parcial d’ un edifici construït el 1973 i ubicat al C/ Copèrnic, número 6 de Barcelona. L’ edifici alberga des de la seva construcció dos habitatges compartits tipus coliving, distribuïdes en 4 plantes de 450 m2 cadascuna, i un club d’ esbarjo per a joves a la planta baixa i soterrani.

Projecte col·laboratiu amb màxima integració i coordinació de tot l’equip

Cal destacar que es tracta d’un projecte col·laboratiu amb un equip integrat pels arquitectes de l’estudi DTRES, enginyers d’Enginyeria PS i coordinació de seguretat. Per treballar, s’aplicarà el sistema LPS (Last Planner System) una metodologia de treball que millora la productivitat i la responsabilitat dels col·laboradors. El contracte serà ‘openbooks’ per treballar amb la màxima transparència de costos i una implicació total de la propietat, els coordinadors i tot l’equip de ROIG, amb l’objectiu de garantir un ajust total al pressupost pactat amb el client.

Reforma integral

L’ abast del projecte contempla la reforma completa de tota la Planta 1 i parcial de Planta 2. L’ objectiu és aconseguir 14 dormitoris individuals amb bany, espais comuns i zones de cuina i rentat de roba, en una superfície total de 655 m2.

Nous envans, falsos sostres i instal·lacions

Es tracta d’ una construcció sòlida, divisòries de pladur, paviment de tarima de parquet i falsos sostres de placa de guix. També es renovarà tota la xarxa de distribució d’instal·lacions d’aigua sanitària i electricitat, ventilació, climatització, wifi i calefacció. Pel que fa a fusteries, el projecte planteja la renovació completa de les finestres i la reparació de les persianes existents.

Edifici en ús: màxima seguretat i mínim impacte

L’equip de Roig haurà de ser extremadament meticulós amb la seguretat dels espais ja que durant les obres continuaran amb activitat les altres plantes. Per això, les obres tindran accés independent des del carrer, amb espai de descàrrega i també comptaran amb escala i ascensor independent, perquè l’afectació als veïns sigui mínima.

PROJECTES
RELACIONATS

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress