Reforma Escola Joan Pelegrí

Barcelona

TIPOLOGIA

Reforma

SUPERFÍCIE

3500m2

LLIURAMENT

Setembre 2021

DURADA

12 mesos

LOCALITZACIÓ

Carrer de Miquel Bleach, 23. Barcelona
Reforma i ampliació Escola Joan Pelegrí, Barcelona

Amb una durada de 12 mesos, el projecte d’ampliació i reforma de l’escola de Barcelona Joan Pelegrí, va quedar concluida a temps per la tornada a les aules dels alumnes aquest setembre.

Amb aquest projecte, dissenyat per l’estudi Cuadrat-Pinen Arquitectes, es volia fer tota una ampliació de 3.500m2 que s’afegien als 3.500m2 ja existents. La dificultat afegida a una obra d’aquesta envergadura, on va ser necessari l’enderrocament d’un edifici situat a la vora de l’escola amb les pertinents excavacions i construcció de noves estructures juntament a una planta subterrània, varen ser les limitacions de temps.

Destaquen les estructures prefabricades que aseguren un menor temps de construcció

Per poder complir amb els terminis i ser el més eficients possibles, es va optar per panells i estructures prefabricades per a facilitar la construcció, així com instal·lacions vistes. Un cop realitzada l’ampliació i connectada amb l’edifici antic, ROIG es va encarregar de construir totes les zones que l’escola precisava, al temps que els alumnes començaven el nou curs escolar amb la dificultat afegida de realitzar els treballs amb l’edifici en funcionament.

Les obres interiors havien d’afegir un gimnàs, el menjador, cuines, aules d’infantil, zona pel professorat, així com aules per activitats com dibuix, psicomotricitat, música, sala de biblioteca, etc.

Pel que fa als materials, en toda l’obra es va optar per materials resistents al pas del temps i adequats al nivell d’activitat d’un centre escolar. En aquest sentit, destaquen els terres de paviment amb formigó continuat que són molt resistents per la seva duresa.

Un exemple de sostenibilitat energètica

A nivell d’instal·lacions energètiques, destaca la pèrgola exterior, situada a la superfície de l’edifici on es van instal·lar plaques solars i fotovoltaiques que fan que l’edifici sigui independent a nivell energètic. Tanmateix, per a la calefacció es va optar per radiadors i, per l’aire condicionat, per un sistema d’aerotèrmia per dotar a l’escola d’una máxima eficiència energètica i un consum mínim.

PROJECTES
RELACIONATS

Visual Portfolio, Posts & Image Gallery for WordPress